Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan declară că PNL solicită ministrului Justiţiei anularea procesului de revocare a procurorului general, întrucât ”procedura este lovită de nulitate, ca urmare a minciunii şi erorii grosolane făcute de ministru în demararea procesului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Propunerea de revocare a procurorului general nu este altceva decât un demers politic de represiune, nu doar împotriva Procurorului General, care este şeful Ministerului Public, dar şi împotriva întregului sistem judiciar. Este o revocare politică declanşată împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia, care s-a pronunţat pe legile justitiei, inclusiv pe procedura de revocare, la solicitarea PNL”, afirmă Turcan.

Ea spune că cererea lui Tudorel Toader de revocare a lui Augustin Lazar este politică pentru că: între motivele revocării sunt invocate aspecte legate de libertatea de exprimare, Tudorel Toader motivând că Augustin Lazăr l-ar fi contrazis în cadrul şedinţelor CSM; cererea de revocare se bazează pe o manipulare odioasă, Tudorel Toader a făcut referire la „o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr”, în condiţiile în care ulterior s-a constatat că era vorba de un alt procuror Lazăr; cererea de revocare nu se bazează pe altceva decât pe o înşiruire de alegaţii, pseudoargumente, care nu sunt legate între ele printr-un fir logic, sunt puse otova justificări lipsite de o ancoră în condiţiile prevăzute de lege pentru care să se poată forţa revocarea.

”A nu da curs solicitării de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1700 de magistraţi şi s-au exprimat solidar un număr semnificativ de instanţe şi parchete, înseamnă a merge deliberat spre o comandă politică, sfidând întreg sistemul judiciar”, afirmă prim-vicepreşedintele PNL.

Raluca Turcan atrage atenţia că urmează raportul privind MCV şi există riscul adoptării unei rezoluţii în Parlamentul European împotriva României, menţionând că se discută la nivel european de condiţionarea alocării de fonduri europene în funcţie de respectarea principiilor statului de drept.

”Dacă Guvernul nu abandonează acest demers şi nu dă astfel un semn minimal de colaborare cu instituţiile europene, înseamnă că PSD-ALDE nu îşi doreşte altceva decât sancţionarea României şi, implicit, sabotarea şi distrugerea a tot ceea ce s-a obţinut bun de la Uniunea Europeană. Tripleta Dragnea -Dăncilă - Toader poartă responsabilitatea scăderii încrederii în România înaintea preluării preşedinţiei UE”, subliniază Turcan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.