Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris joi, pe Facebook, că opoziţia contează şi este relevantă atunci când este prezentă, iar cei care lipsesc la mize politice foarte mari sunt cei care fac „opoziţia praf” şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac „din hoţie o virtute”, făcând astfel referire la senatorii PNL Alina Gorghiu şi Nicoleta Pauliuc care au absentat miercuri de la lucrările Comisiei juridice, când s-a votat graţierea pedepselor pentru fapte de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Despre praf: Opoziţia contează şi e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câştiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îţi exprimi clar şi tare poziţia politică, dacă votul tău nu e decisiv. Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac OPOZIŢIA PRAF şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac din hoţie o virtute. Absenţele de ieri din Comisia juridică (cu excepţia celei motivate medical dar care trebuia sa aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD”, a precizat Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că nu trebuie să îşi mai permită vreun lider liberal să perpetueze această abordare „tipic PSD-istă”.

„Aşadar, nu le pot trece cu vederea, dar nu e rolul meu să le explic sau să le scuz opiniei publice. Aceasta este în primul rând obligaţia celor în cauză faţă de oamenii care i-au votat. Acesta este răspunsul meu, onest, pentru nenumăratele mesaje de indignare pe care le-am primit. Nu cred că ar trebui să-şi mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-istă, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situaţie şi este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu graţierea şi îl va pierde: POPORUL NU UITĂ ŞI CU GREU IARTĂ! Cu atât mai dificil îi va fi PNL-ului, pentru că faţă de partid au fost şi sunt aşteptări mari - în consecinţă dezamăgiri pe măsură”, a completat liderul deputaţilor PNL.

În încheiere, Raluca Turcan a afirmat că, pentru a răspunde aşteptărilor, liberalii trebuie să fie acolo unde contează.

„Iar pentru a răspunde aşteptărilor, prima condiţie este să fii acolo unde contează ca să poţi arăta că eşti cu adevărat cine spui că eşti. Asta aştept de la toţi parlamentarii PNL!”, a conchis Raluca Turcan. 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că aceia care critică din interior partidul şi spun că va avea soarta PNŢCD sunt ”ridicoli şi penibili”, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, care a declarat recent că partidul pe care îl conduce nu "ar fi fost mai breaz” la guvernare decât actualul Guvern, ea subliniind că la alegerile parlamentare din decembrie "PNL a fost praf”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.