Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a transmis luni, după ce PSD i-a cerut să îşi dea demisia în urma scandalului azilelor de bătrâni, că la momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităţilor legale şi oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligaţiilor în derularea activităţii, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească. ”Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri şi că făptuitorii vor fi pedepsiţi”, mai spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităţilor legale. Semnarea acreditării este o cerinţă administrativă şi o obligaţie legală, dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege. Sunt acreditaţi peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel naţional (pe an sunt de ordinul sutelor)”, spune ministrul Culturii pe Facebook.

Raluca Turcan arată că ”oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligaţiilor în derularea activităţii, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească”.

”Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri şi că făptuitorii vor fi pedepsiţi”, mai scrie Turcan.

 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că şi Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică.

 

 

”Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan nu”, a mai spus Romaşcanu, arătând că în şedinţa a fost menţionat ca şi alţii care sunt în zona de decizie politică şi administrativă, care au avut impact asupra desfăşurării activităţii în aceste azile, ar trebui să facă un pas în spate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.