Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat, luni, declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre care a spus că sunt preluate de la PSD şi că i se pare că în spatele celor spuse de Toader există alte interese decât cele pentru o Justiţie independentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mie mi se pare că declaraţiile ministrul Justiţiei sunt declaraţiile PSD. Că teoria domniei sale se suprapune pe tezele PSD. Au mai fost conflicte instituţionale după care nu s-a vorbit despre demiterea conducerii instituţiilor. Pare mai degrabă că există alte interese în spatele acestei declaraţii decât cele pentru o Justiţie independentă”, a declarat Raluca Turcan.

Întrebată cum vede decizia CCR prin care DNA a fost criticată pentru ancheta privind adoptarea OUG 13/2017, Turcan a spus că nu comentează de principiu deciziile Curţii Constituţionale. 

”În privinţa deciziilor Curţii Constituţionale, poziţia mea este aceeaşi ca şi până acum: nu le comentăm, ele trebuie respectate. De asemenea, am văzut şi din partea celor două instituţii disponibilitatea de a verifica cum pot fi respectate deciziile Curţii Constituţionale. Dacă vrem o Justiţie cu adevărat independentă şi credibilă, mecanismele există în momentul de faţă prin lege pentru a se recredibiliza şi pentru a corecta derapajele sau abuzurile”, a mai spus Turcan.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică, la Antena 3, că va avea zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că nu va demisiona, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a sugerat, voalat, să îşi dea demisia.

Luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut că nu i-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui. 

“Nu am sugerat să îşi dea demisia, am spus şi am rugat să nu se speculeze pe tema aceasta, şi am invocat o instituţie care există în Codul Muncii. Oricine poate să îşi dea demisia, nimeni nu este obligat să muncească ceva împotriva voinţei lui”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat de ce a lăsat să se înţeleagă că ar trebui ca procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, să demisioneze în contextul în care vorbea de o evaluare pe care Ministerul Justiţiei o va face Ministerului Public, Tudorel Toader a răspuns: "Nu am spus că trebuie, am invocat o instituţie din Dreptul Muncii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.