Prim-vicepreşedinele PNL, Raluca Turcan, anunţă că liberalii au depus din nou solicitarea ca premierul Viorica Dăncilă să fie chemată la "Ora Guvernului", pentru a da explicaţii cu privire la teme economice. Decizia PNL vine după ce, în cursul acestei săptămâni, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins de două ori solicitarea ca premierul să vină să dea explicaţii cu privire la reprimarea protestului din 10 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un alt lucru abuziv care s-a întâmplat astăzi (miercuri - n.r.) a fost respingerea solicitării noastre de a veni doamna Viorica Dăncilă (la Ora Guvernului  n.r.), de data aceasta la începutul lunii octombrie, pentru că ieri (luni -n.r.) au respins audierea prim-ministrului la începutul lunii septembrie, cu toate că acum a început Parlamentul. Am vrut să le demonstrăm că de fapt mint şi sunt ipocriţi", a afirmat Raluca Turcan.

Turcan spune că acum premierul va fi chemat să dea explicaţii cu privire la teme economice şi pentru a răspunde "cum a reuşit să arunce România într-o degringoladă economică să provoace un haos fiscal".

"Am depus o nouă solicitare şi în octombrie am vrut să o chemăm să răspundă şi dumneaei sub incidenţa legii răspunderii ministeriale, în plenul Camerei Deputaţilor. Au respins această solicitare şi le facem o surpriză, am redepus din nou o solicitare, de o audia pe doamna Dăncilă, de data aceasta tot la începutul lunii octombrie, dar pe teme economice, pentru a răspunde cum a reuşit să arunce România într-o degringoladă economică şi să provoace un haos fiscal şi să gestioneze atât de defectuos atâtea instituţii din statul român. Sperăm că, de data aceasta, PSD nu va mai fugi de răspundere şi va permite majorităţii PSD-ALDE să o lase pe Viorica Dăncilă să vină în Camera Deputaţilor şi să răspundă la aceste întrebări", a mai afirmat ea.

PNL a cerut Biroului permanent al Camerei Deputaţilor ca premierul să vină luni la "Ora Guvernului" şi să dea explicaţii cu privire la protestul din 10 august, cererea fiind respinsă. De asemenea, aceeaşi solicitare a fost depusă pentru ca Dăncilă să vină în plenul Parlamentului la începutul lunii octombrie, dar şi această solicitare a fost respinsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.