Premierul Mihai Tudose a afirmat luni, la Parlament, că preşedintele ANAF, Bogdan Stan, are la dispoziţie o lună pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea instituţiei, în condiţiile în care a primit o fişă de parcurs, iar dacă o va respecta, toată lumea va fi mulţumită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ANAF, prim-ministrul a spus că cifrele arată mai bine decât anul trecut.

„Aici discutăm de cel puţin două lucruri: cifrele sunt sau arată mai bine ca anul trecut. Nu arată după opinia mea, după opinia noastră, la fel de bine cum ar fi trebuit să arate, dat fiind creşterea economică. Nu se poate să ai creştere economică, să ai consum mai mare şi încasări mai puţine”, a răspuns prim-ministrul.

Mihai Tudose a mai spus că soluţiile pe care le-a identificat în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu reprezentanţii ANAF şi ai Ministerului de Finanţe vor fi implementate începând de săptămâna viitoare.

„Am avut săptămâna trecută două runde de discuţii cu ANAF, cu Antifrauda, cu Ministerul de Finanţe, am identificat un set de soluţii care au fost de altfel discutate şi azi în coaliţie, urmând ca, începând de săptămâna viitoare, ele să fie implementate. Începând de la partea de informatizare completă a ceea ce înseamnă sistemul financiar-fiscal din România şi ajungând la măsuri de eficientizare, de la colectarea TVA până la nişte măsuri mai stricte în ceea ce priveşte partea de mărfuri de contrabandă”, a subliniat premierul.

Prim-ministrul şi-a exprimat încredea că încasările ANAF vor creşte, motiv pentru care nu pleacă de la ideea că va fi necesar ca anumite persoane să fie demise.

„Eu cred că vor creşte (colectările – n.r.), asta a fost discuţia. Nu plecăm a priori cu gândul de dat afară oameni şi de adus alţii, ci pur şi simplu au primit nişte teme, au primit o fişă de parcurs, dacă şi-o respectă, toată lumea este mulţumită”, a subliniat Mihai Tudose.

Întrebat dacă Bogdan Stan şi-a făcut treaba în fruntea ANAF, prim-ministrul a răspuns scurt: „Discutăm despre ceea ce au de făcut de acum încolo”.

De asemenea, chestionat cât timp are Bogdan Stan la dispoziţie pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea ANAF, premierul a spus că „începând cu azi fiecare zi”.

„Următoarea analiză pe cifre va fi peste o lună”, a conchis Mihai Tudose. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.