Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a scris pe Facebook, după discuţia cu premierul Dăncilă, că nu i-a solicitat acesteia niciun termen de găndire privind demisia, în condiţiile în care acesta nu i-a cerut demisia şi că acest subiect va fi discutat joi dimineaţă. El s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, după ce conducerea PSD a decis demiterea sa de la conducerea ministerului şi după ce şefa Executivului a spus că aşteaptă demisia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu nu i-am solicitat doamnnei prim-ministru niciun termen de găndire privind demisia, în condiţiile în care domnia sa nu mi-a cerut demisia. A rămas că acest subiect il vom aborda mâine dimineaţă, la orele 09.30",a scris Toader.

Ministrul Justiţiei a discutat cu premierul, care i-a cerut în mod public şi demisia după decizia de demitere luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Anterior, ministrul s-a aflat în Senat, unde ar fi urmat să fie dezbătută moţiunea simplă împotriva sa, însă aceasta a fost amânată pentru a patra oară.

După declaraţiile liderilor PSD, care au oficializat retragerea sprijinului politic şi solicitarea de demitere a sa, Toader a discutat cu preşedintele Senatului, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că în urma acuzaţiei de blocare a unor acte normative, în CEx s-a votat demiterea ministrului Justiţiei Tudorel Toader. "Sper să fie dublată şi de demisie", a spus premierul. Propunerea de înlocuitor e Eugen Nicolicea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.