Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, înscrierea în Registrul partidelor a fuziunii prin absorbţie a Uniunii Salvaţi Bucureştiul în Uniunea Salvaţi România, hotărârea nefiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa a admis cererea USB şi USR de fuziune prin absorbţie şi a dispus înscrierea în registrul partidelor politice a modificărilor aduse statutului şi componenţei organelor de condducere.

Judecătorul a respins ca neîntemeiate cererile de intervenţie formulate de PSD şi Nicoleta Petruţ.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.

USR şi USB au solicitat în 29 septembrie Tribunalului Bucureşti să înregistreze fuziunea prin absorbţie.

Din cauza neînregistrării în registrul partidelor politice a fuziunii dintre USB şi USR, Biroul Electoral Central a respins, în 21 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România.

BEC a argumentat că sigla nu se deosebeşte de cea folosită de USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre USB şi USR nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.

În 22 octombrie, Uniunea Salvaţi România a contestat decizia BEC la Tribunalul Bucureşti, care a judecat miercuri dosarul şi urmează să pronunţe o soluţie. 

Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea pentru Codlea şi nou-înfiinţata Uniunea Salvaţi România au avut, pe 21 august, un congres de fuziune, într-un eveniment organizat cu uşile închise, noua formaţiune numindu-se Uniunea Salvaţi România.

Înfiinţarea USR a fost anunţată în seara alegerilor locale din 5 iunie. Nicuşor Dan a spus că intenţionează să înscrie USR şi în cursa pentru alegerile parlamentare, unde şi-a propus un scor de cel puţin 10%. Liderul USB a adăugat că va deschide filiale USR în toate judeţele ţării şi în municipiile reşedinţă de judeţ, politica formaţiunii fiind de a fuziona cu alte partide locale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.