Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că ministrul Justiţiei nu a desemnat un candidat pentru a ocupa funcţia de şef al DNA deoarece Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu sunt, probabil, de acord cu profilul celor care s-au înscris la concurs. Tomac a declarat pentru News.ro că Tudorel Toader a făcut un singur lucru bun, acela că nu a mai ţinut conferinţe lungi de presă, “în care vorbeşte despre toate şi despre nimic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Probabil nu s-a întrunit consensul. Cei doi şefi ai domnului Tudorel Toader (Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tărceanu - n.r.), cei care l-au înscăunat în fruntea Ministerului Justiţiei, probabil nu sunt de acord cu încercarea candidaţilor care s-au înscris în această cursă, cu profilul lor şi se caută un consens care să le dea confortul că este alesul care corespunde criteriilor lor de exigenţă. A făcut un singur lucru bun domnul Tudorel Toader - nu ne-a mai ţinut ore întregi în conferinţe lungi de presă, în care vorbeşte despre toate şi despre nimic şi a fost mult mai succint, a amânat această decizie”, a spus Eugen Tomac pentru News.ro.

Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA va fi reluată, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nefăcând nicio propunere din cei patru candidaţi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "În urma desfăşurării procedurii de selecţie, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", a anunţat Ministerul Justiţiei. Instituţia susţine că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru această funcţie.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.