Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat vineri, pentru News.ro, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut ceea ce i-au cerut Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, iar semnalul pe care vrea PSD să îl tragă este că „linia pe care şi-au asumat-o politic o vor duce mai departe”. El mai afirmă că ministrul Justiţiei este un om pregătit, dar şi-a intrat repede „în rolul de promotor al ideilor pe care le are actuala majoritate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ministrul Justiţiei a făcut ce i-au cerut Tăriceanu şi Dragnea. Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu ştiau de la început care este finalul, şi anume că preşedintele va refuza revocarea. Pe de o parte, pot să dea un semnal că linia pe care şi-au asumat-o politic o vor duce mai departe, iar aici lucrurile trebuie separate – una este situaţia în care pot fi discutate şi acest lucru o să o facă CSM şi Inspecţia Judiciară cu privire la anumite chestiuni care şochează atunci când sunt cunoscute de către opinia publică şi mă refer la celebrele cazuri care trebuiesc clarificate cu maximă seriozitate într-un timp cât mai scurt”, a declarat Eugen Tomac.

El afirmă că dorinţa PSD de a pune Justiţia sub controlul politic a existat mereu, spunând că „aşa au fost obişnuiţi”. 

"Cu totul alta este abordarea pe care PSD o are dintotdeauna, şi anume de a pune Justiţia sub control. Pentru ei, a fi la putere înseamnă să aibă sub control toată Justiţia. Aşa au fost obişnuiţi şi nu pot să renunţe la obiectivul ăsta (...) Să nu uităm, la PSD preşedintele din CEx stabilea cui se fac dosare, pe timpuri. Au această mentalitate şi nu pot renunţa la ea şi mi-e teamă că de acum încolo se va da cu adevărat o bătălie pentru a pune sub control Justiţia, pentru că în 12 ani s-a reuşit, cu eforturi foarte mari, să se obţină o independenţă a magistraţilor. Ei, acum, cu adevărat, poate fi pusă sub semnul întrebării această independenţă, pentru că asta îşi doreşte PSD”, a continuat el.

Preşedintele executiv al PMP a subliniat că, prin decizia ministrului Justiţiei de a cere revocarea procurorului-şef al DNA, de fapt, se transmite un mesaj către magistraţi.

„Aşa cum au găsit un om pregătit, precum ministrul Tudorel Toader, nu îl putem acuza de lipsă de pregătire profesională, dar un om care şi-a intrat imediat în rolul de promotor al ideilor pe care le are actuala majoritate. Ideea este de a adresa un mesaj către magistraţi şi, aşa cum l-au găsit pe Toader, vor căuta soluţii şi cu oameni care să renunţe la independenţa pe care o au”, a mai susţinut acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.