Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că premierul Viorica Dăncilă va răspunde penal pentru ”ilegalitatea” din ordonanţa de urgenţă privind referendumul, întrucât a modificat definiţia partidului parlamentar, împiedicând PMP să aibă reprezentanţi în secţiile de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”VVD va răspunde penal pentru aceasta ilegalitate. Marioneta lui Dragnea a îngrădit activitatea unui partid politic printr-o ordonanţă dată noaptea ca hoţii. Doamna Dăncilă, nu puteţi modifica legea doar ca o formă de sancţionare a unui partid politic de opoziţie! Folosiţi pentru răzbunare un referendum pe care ţineţi cu dinţii să îl compromiteţi. Prin Ordonanţa de urgenţă pentru organizarea referendumului, doamna «reducem democraţia» a schimbat prevederea care permitea PMP să aibă membri în birourile electorale ale secţiilor de votare. Mai exact, a schimbat definiţia partidului parlamentar, prin introducerea obligativităţii de a avea grup parlamentar în ambele Camere! Desigur, a fost o mişcare cu destinaţie precisă, dat fiind că tot actuala putere ne-a desfiinţat grupul de la Senat”, afirmă Eugen Tomac.

”Înţeleg rolul unei Ordonanţe de urgenţă (în vigoare cu mai puţin de o lună înainte de data referendumului!!!!) pentru a facilita exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni, dar nu văd URGENŢA schimbării unor prevederi doar pentru a restrânge dreptul de reprezentare în secţii a unui partid parlamentar!! Acesta este regimul iliberal care ne guvernează azi de la Victoria! Mai mult, Ordonanţa de urgenţă intră în contradicţie cu legea 208/2015, care defineşte un partid parlamentar ca având cel puţin un grup, nu două, aşa cum s-a gândit VVD să adauge”, mai precizează liderul PMP.

 

Tomac precizează că Guvernul a modificat un articol pe care nu avea voie să îl modifice, redefinind astfel statutul partidului parlamentar şi scoţând în mod flagrant în afara legii PMP.

”Faptul că PMP a fost scos din toate secţiile de votare de la referendum arată cât de debusolate şi speriate sunt nulităţile care au acaparat instituţiile statului şi care elimină, cu o brutalitate neimaîntâlnită, orice formă de opoziţie. Sper că Biroul Electoral Central va analiza cu obiectivitate tot ansamblul de legi care definesc statutul unui partid parlamentar. Avocatul Poporului încă nu a răspuns la solicitarea noastră. Doar Comisia de la Veneţia analizează sesizarea PMP, pentru această instituţie starea democraţiei chiar contează”, subliniază preşedintele PMP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.