Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că va redacta în perioada următoare un proiect pentru o posibilă sesizare a Curţii Constituţionale despre posibilitatea existenţei unui conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României, rezultat din refuzul şegului statului de a revoca doi dintre miniştrii propuşi pentru remaniere şi de numirea altora noi. Toader afirmă că lunea viitoare va prezenta proiectul, ”cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR”. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că partidul pe care-l conduce nu va iniţia niciun demers de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, însă referitor la amânarea decisă de acesta cu privire la revocarea a doi miniştri, social-democraţii îi dau termen până săptămâna viitoare, înainte să sesizeze CCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dragnea susţine că PSD nu iniţiază niciun demers de suspendare a lui Iohannis, dar îi dă termen privind remanierea înainte de a sesiza CCR

”Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a Curţii Contituţionale, despre un conflict de natură constituţională între Guvernul României, pe de-o parte, şi  preşedintele republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv desemnare a miniştrilor propuşi”, a declarat, luni, Tudorel Toader, explicând de ce a fost invitat la şedinţa liderilor PSD.

Acesta a precizat că nu a fost luată încă decizia.

”Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la Ministerul Justiţiei vom redacta cu colegii acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl voi prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict. Posibilă sesizare venind, cel mai probabil, dacă va veni, de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei prim-ministru”, a mai spus Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-i revoce pe miniştrii Dezvoltării, Paul Stănescu, şi cel al Transporturilor, Lucian Şova şi să-i accepte în locul lor pe cei propuşi de PSD. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.