Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, că propunerile formulate în pachetul de legi privind justiţia nu modifică mandatele în derulare a funcţiilor de conducere, precizând că există un principiu constituţional care spune că o lege nouă nu poate afecta durata mandatelor în curs. Precizările au venit după ce premierul i-a cerut ministrului să accentueze acest lucru pentru a fi totul înţeles foarte bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am propus şi modificarea duratei mandatelor funcţiilor de conducere. În prezent, judecătorii, procurorii care au funcţie de conducere, indiferent de nivelul ierarhic, au un mandat pe o durată de trei ani. Am propus un mandat de patru ani, în loc de trei ani, cu precizarea faptului că există o regulă, un principiu constituţional care spune că o lege nouă nu poate afecta durata mandatelor în curs”, a declarat ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Premierul Mihai Tudose i-a spus lui Toader că este foarte importantă comunicarea şi explicarea acetor modificări.

„De când le-aţi prezentat vă spun că la mine au ajuns că până diseară schimbăm tot şi se numeşte de către altcineva. Nu, deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul pe care e, numit de cine a fost numit, în concluzie”, a spus şeful Executivului  .

MInistrul Justiţiei a replicat: „În concluzie, cei care au astăzi mandate le duc la capăt, dacă le duc la capăt, şi după ce intră legea în vigoare vor intra noile prevederi”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.