Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat în plenul Camerei Deputaţilot că miercuri dimineaţă va prezenta un document despre o comisie de evaluare constituită la Ministerul Public, condusă de procurorul general Augustin Lazăr, care urma să evalueze activitatea acestuia ca procuror la Alba Iulia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Să vedeţi cum în septembrie 2018, la Ministerul Public, se forma o comisie de evaluare a procurorului general pentru perioada 2014 - 2015, când era procuror la Alba Iulia. Şi ca treaba să fie completă, comisia era formată din cinci membri şi condusă de însuşi Augustin Lazăr", a declarat ministrul, care marţi ar fi trebuit să facă publice documente din dosarul de candidatură al lui Lazăr, documente invocate în argumentarea solicitării de revocare a acestuia.

Ministrul Justiţiei a precizat că situaţia a fost remediată în 4 septembrie, când a fost modificată componenţa comisiei.

"Şi-au dat seama pe data de 4 septembrie, au schimbat componenţa comisiei, astfel încât Augustin Lazăr să nu-l evalueze pe Augustin Lazăr", a precizat Toader.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader urma să prezinte marţi procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale "celui care ocupă postul de procuror general", anunţul în acest sens fiind făcut luni, după ce procurorul general a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

Toader a declarat marţi, la sosirea la minister, că nu va pleca până când nu va oferi răspunsurile legate de dosarul de candidatură al procurorului general, Augustin Lazăr. El a precizat că a vorbit tot timpul de acest dosar, şi nu de mapa profesională.

"Şi atunci îţi pui întrebarea: de unde, mă rog, pornirea aceasta de a face deosebirea între dosar de candidatură şi mapa profesională, când ştim prea bine deosebirile şi n-a fost vorba de aşa ceva?", a spus el.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.