Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni, la dezbaterile moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, că şi-a propus ca în luna iunie să iniţieze “o amplă campanie” cu privire la Codul fiscal şi la Codul de procedură fiscală, iar apoi să iniţieze, până în toamnă, un pachet legislativ “nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Mi-am propus ca în luna iunie a acestui an să iniţiez o campanie amplă a celor două Coduri - Codul fiscal şi de procedură fiscală - articol cu articol, alături de toţi colegii din Senat, Camera Deptuaţilor, din Comisiile parlamentare de specialitate şi de toţi actorii sau structurile şi organizaţiile reprezentative pentru mediul economic, pentru ca până în toamnă să venim cu un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat”, a spus Teodorovici.

El spune că vrea o nouă iniţiativă legislativă care să elimine eventualele abuzuri ale oricărei guvernări, astfel ca doar Parlamentul să aibă competenţa de a modifica cele două Coduri, iar Guvernul să se limiteze la măsurile de simplificare şi eficientizare.

“Mai mult, doresc să venim cu o nouă iniţiativă legislativă care să elimine eventualele abuzuri ale oricărei guvernări. Cum? Printr-o prevedere clară în baza căreia modificările asupra celor două Coduri să poată fi delimitate din punct de vedere al competenţelor, doar Parlamentul să aibă dreptul de a adăuga, iar Guvernul să se limiteze la măsurile de simplificare şi eficientizare. Fac apel pe această cale la experienţa tuturor colegilor din Parlament, inclusiv autorilor acestei moţiuni, să facă dovada adevăratei respnsabilităţi politice şi să vină cu propuneri măcar în domeniile de competenţă, dacă acestea există, şi să lase deoparte plăcerea jocului asociativ de cuvinte menit a crea doar circ pe scena politică a României”, a mai spus Eugen Teodorovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.