Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seară, că spitalele încă au capacitate de primire a bolnavilor infectaţi cu coronavirus şi că pe Terapie Intensivă sunt ocupate aproximativ jumătate din paturi. 36 de pacienţi sunt ”pe monitor şi intubaţie”. Şi premierul Ludovic Orban a dat asigurări că nu este afectată capacitatea de tratare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru spitalele de fază 1 şi 2 avem peste 400 de paturi de Terapie Intensivă, sunt peste 200 de cazuri, dar pe monitor sau intubatie avem 36 de pacienţi. Suntem într-un registru în care putem menţine aceste cazuri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, marţi seară, la Digi24.

Ministrul mai spune că sunt încă locuri în spitale şi că România încă are capacitatea de a interna pacienţii asimptomatici.

Şi premierul Ludovic Orban a declarat, tot marţi seară, că nu este afectată capacitatea de tratare a cazurilor grave de infecţii cu coronavirus, în secţiile ATI din ţară.

”Din fericire, datorită numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv, care e un număr rezonabil, chiar redus în raport cu majoritatea ţărilor europene, nu avem încă afectată capacitatea de tratare în Secţia ATI şi suntem departe de capacitatea de tratare prin ventilare. Nu ne culcăm pe o ureche şi căutăm soluţii de creşetre a numărului de ventilatoare. Exită şi mai multe tentative de introducere aîn fabricaţie în România a ventilatoarelor, fie prin structurile MApN, fie prin companii private”, a declarat premierul la Realitatea Plus.

Până astăzi, 14 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). La ATI, în acest moment, sunt internaţi 241 de pacienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.