Lidwerul ALDE Călin Popescu Tăriceanu afirmă, în mesajul de Ziua Unirii, că aşa cum Brătienii mergeau în marile capitale europene să se lupte pentru interesele României, tot aşa trebuie să facem şi noi astăzi. El mai subliniază că Unirea trebuie să ajungă în lumea reală prin autostrăzi, prin căi ferate rapide care să permită fluenţa persoanelor şi mărfurilor, printr-o infrastructură care să aducă investiţiile de care Moldova are atâta nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De mai bine de 160 de ani românii de pe o parte şi alta a Milcovului se strâng şi încing hora unirii, se bucură şi sărbătoresc. Apoi se aşterne tăcerea. Uităm că Unirea nu se face doar o dată pe an şi nu o celebrăm doar prin discursuri. Unirea trebuie să o facem fiecare dintre noi şi în fiecare zi. Aşa cum, acum mai bine de 160 de ani, Brătienii mergeau în marile capitale europene - Berlin, Paris - să se lupte pentru interesele României, tot aşa trebuie să facem şi noi astăzi. Locul în Europa pe care Brătienii ni l-au lăsat trebuie consolidat în fiecare zi”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

El spune că Unirea Principatelor nu trebuie să rămână doar pe hârtiile din Cancelarii. 

”Ea trebuie să ajungă în lumea reală, prin autostrăzi care să facă adevărata unire, prin căi ferate rapide care să permită fluenţa persoanelor şi mărfurilor, printr-o infrastructură care să aducă investiţiile de care Moldova are atâta nevoie, la oameni care să aibă o viaţă mai bună”, afirmă Tăriceanu, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Senatului.

El remarcă faptul că în fiecare an vorbim despre ţara pe care am moştenit-o de la înaintaşii noştri, despre curajul de care au dat dovadă, despre viziunea acestora.

”Anul acesta vă propun să ne gândim şi la ţara pe care ne dorim să o avem, să o construim acum şi cum vrem să arate ţara pe care vrem să o lăsăm celor ce vin după noi. Eu cred că România poate să fie mai mult decât este astăzi. România poate fi o forţă a Europei. Ne trebuie doar mai mult curaj şi determinare”, conchide Călin Popescu Tăriceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.