Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, scrie, pe Facebook, că a fost bine că în turul întâi al alegerilor prezidenţiale au fost mulţi candidaţi, dar este rău că au fost idei puţine. El vorbeşte despre ”o idee bună” – susţinerea lui Mircea Doaconu şi afirmă că ”moştenirea” electorală a acestuia trebuie păstrată şi dezvoltată, aceasta fiind misiunea ALDE în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Turul întâi al alegerilor s-a încheiat. Mulţi candidaţi, ceea ce e bine. Puţine idei, ceea ce e rău! Din punctul meu de vedere, Mircea Diaconu s-a dovedit o idee bună, reuşind să bată încă un record post-decembrist. În 2014, să ne amintim, el devenea candidatul independent care reuşea să obţină cel mai mare scor la alegerile europene - alegeri de partid, de regulă - plasându-se al patrulea în clasament şi surclasând cel puţin patru partide cu notorietate, precum UDMR, PMP, PRM sau Partidul Poporului. Îmi pare bine că am susţinut, fără a-i ştirbi independenţa, un candidat care a reuşit să obţină aproape un milion de voturi de la români, un candidat care a transmis în această campanie mesaje importante”, a scris, marţi, pe Facebook, Tăriceanu.

Acesta îi descrie pe cei care l-au votat pe Mircea Diaconu: ”Căci cei care l-au votat pe Mircea Diaconu sunt românii care nu consideră că preşedintele României are nevoie de puteri şi atribuţii suplimentare, care cred că nu e bine pentru democraţie ca un om, fie el monarh ori preşedinte, să acumuleze puteri aproape discreţionare în stat. Sunt oameni care cred că soluţiile crizelor politice se află în Parlament şi nu la Cotroceni, şi oameni care consideră că nu prin abuzuri şi încălcări ale legilor şi ale drepturilor omului se rezolvă problema corupţiei. Sunt oameni care nu cred că antipesedismul ori anticomunismul de operetă sunt calităţi suficiente pentru a fi un bun conducător. Pentru asta, sunt necesare competenţă, implicare, bun simţ, tact, raţiune”.

Tăriceanu consideră că votanţii lui Diaconu merită să fie reprezentanţi pe mai departe.

”Nu vorbim aici de oameni de stânga sau de dreapta, ci mai degrabă de oameni preocupaţi de prezent şi de viitor într-o măsură mult mai mare decât de trecut. Ei, şi cei care li se vor alătură lor, sunt românii pe care ALDE îşi propune să-i reprezinte. «Moştenirea» electorală a lui Mircea trebuie nu doar păstrată, ci continuată şi dezvoltată, şi aceasta va fi misiunea partidului nostru în perioada care urmează. Le mulţumim tuturor românilor care au ieşit în ultimele zile la vot, le mulţumim cu atât mai mult celor care au votat cu Mircea Diaconu”, a mai scris Tăriceanu.

Acesta a ăncheiat apreciins că rezultatul lui Mircea Doaconu afost ”chiar bun în războiul cu maşinării de partid de mare calibru, cu candidaţi susţinuţi făţiş ori pe ascuns de structuri puternice sau de cancelarii externe şi care au impus o agendă electorală fără precedent, lipsită de dezbateri, dar plină de ingrediente care, pentru democraţie, ar fi fost mult mai bine să lipsească”.

Potrivit ultimelor date prezentate de Biroul Electoral Central, Mircea Diaconu a obţinut 8,98% dintre voturile exprimate duminică.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.