Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a comentat, miercuri, intenţia liberalilor de a depune o moţiune de cenzură, afirmând că este dreptul opoziţiei să facă acest lucru, însă PNL se află acum într-o criză de leadership şi se comportă precum "condamnatul la moarte prin spânzurătoare", care se întreabă dacă trebuie să aducă şi "săpunul".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un drept parlamentar, constituţional, nu am ce să comentez. Nu mă aştept ca opoziţia să nu încerce să fructifice în avantajul ei o situaţie politică. Mă aştept însă la înţelepciune şi raţionalitate. Pentru că dacă o să analizăm ceea ce s-a întâmplat în PNL în ultimii doi ani, o să observăm că o întreagă generaţie de lideri politici a fost pur şi simplu măturată, unii cu dosare fabricate", a spus el.

Tăriceanu a acuzat că liberalii se află într-o "puternică criză de leadership".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Ei sunt exact ca în bancul acela foarte bine cunoscut în care cel care este condamnat la moarte prin spânzurătoare întreabă: Trebuie să aduc eu şi săpunul? Am senzaţia că ei sunt în această situaţie. Ei trebuie să îşi aducă şi săpunul ca să se trezească poate şi să constate că în primul rând un partid de opoziţie se preocupă de starea reală a justiţiei şi nu de perdeaua care funcţionează în momentul de faţă şi pe care scrie Luptăm împotriva corupţiei", a spus liderul ALDE.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a calificat adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale drept un act de banditism politic comis în prag de seară pentru salvarea clientelei politice şi a anunţat că dacă Executivul nu va demisiona, liberalii, împreună cu parlamentarii USR, vor depune miercuri moţiune de cenzură, făcând apel la toate partidele de opoziţie să voteze moţiunea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.