Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că Pilonul II de pensii este un mecanism util, pentru că populaţia îmbătrâneşte, iar fondul de pensii de stat va avea foarte multe presiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pilonul II este un mencanism util pentru generaţiile care urmează să iasă la pensie, ţinând cont de presiunile care vor exista asupra bugetului de pensii de stat. Populaţia îmbătrâneşte, numărul de pensionari va creşte, suntem cu un nivel destul de redus al forţei de muncă active, care contribuie la Fondul de Pensii. Deci fondul de pensii va avea foarte multe presiuni. Mă refer la fondul de pensii de stat. Fondul de pensii privat este supapa necesară, aş spune şi foarte utilă, pentru că aceia care ies la pensie să poată să sibă un venit complementar şi să aibă o bătrâneţe mai confortabilă”, a declarat Tăriceanu.

În ultimele luni au existat declaraţii ale guvernanţilor privind intenţia de a adopta un nou cadru legal privind fondurile de pensii, existând o dezbatere în spaţiul public pe tema intenţiei de a naţionaliza Pilonul II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.