Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la un eveniment organizat de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie în continuare “avocatul statului paralel”. El a mai spus că România este "o ţară sub asediu", iar asediul nu este "al oamenilor politici ce votează legile justiţiei, după o lungă dezbatere care a durat luni şi care a fost distorsionată".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu Tăriceanu a participat la "Conferinţa naţională" a iniţiativei "România 3.0", lansată de Daniel Dragomir, la care au mai fost prezenţi şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu şi fostul senator Marius Obreja, exclus din PNL.

“(...) Mă aştept totodată ca preşedintele Klaus Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât speră în acest fel va obţine al doilea mandat. Probabil aşa cum l-a obţinut şi pe primul. Chiar şi aşa, nu cred că va mai avea argumente să respingă legile Justiţiei, mai ales în faţa noilor abuzuri care sunt aduse în atenţia opiniei publice în fiecare zi şi de care luăm cunoştinţă cu toţii”, a declarat Tăriceanu.

În discursul său, liderul ALDE s-a întrebat "câţi români sunt victime ale abuzului fără că noi să ştim şi până unde ajung tentaculele statului paralel". 

Tăriceanu a susţinut că România este acum "un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei" şi în care s-a înregistrat "un regres imens în ceea ce priveşte libertăţile fundamentale şi drepturile cetăţeneşti, dacă e să luăm că reper anul 1990." 

"Trăim într-o Românie care mi se pare ca o ţara sub asediu, care nu este al oamenilor politici care votează legile justiţiei, după o lungă dezbatere care a durat luni şi care a fost distorsionată. Lupta anticorupţie nu are nicio legătură cu legile justiţiei" a declarat liderul ALDE.   

Tăriceanu a mai susţinut că Daniel Dragomir "nu a trădat secrete de securitate naţională, ci a atras atenţia asupra abuzurilor". 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"Să ştiţi că în Constituţie nu se vorbeşte de independenţa procurorilor, ei funcţionează sub autoritatea Ministerului Justiţiei. La procurori nimeni nu vorbeşte despre un element esenţial, imparţialitatea. Legile justiţiei sunt primul pas pentru a rupe această legătură bolnavă între statul paralel şi justiţia" a ad[ugat Tăriceanu.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.