Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că Guvernul va veni cu o soluţie în ceea ce priveşte impozitul pe cifra de afaceri după ce va efectua o serie de simulări în acest sens, precizând că firmele străine din România plătesc prea puţin impozit pe profit şi că el are îndoieli că toate acestea au un management neperformant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul va analiza care sunt soluţiile. Evident cã soluţiile care vor fi adoptate le vom discuta şi aceste vom evita sã penalizãm pe cei care sunt corecţi numai pentru a rezolva problema. Nu o sã ajungem în aceastã situaţie. Oricum, aceste schimbãri nu se vor adopta brusc. Este o propunere pe care Guvernul o face, o analizeazã doreşte să facã diferite variante, diferite simulãri şi sigur cã în momentul în care se va ajunge la o soluţie care sã fie corectã şi echilibratã, care sã nu îi afecteze pe cei care au un comportament corect, atunci vom putea sã discutãm mai mult”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că a constatat că, deşi numărul firmelor româneşti este aproximativ egal cu numărul firmelor străine, povara impozitului pe profit suportată de companiile autohtone este de trei ori mai mare decât cea plătită de companiile cu capital străin.

”Am anumite îndoieli cã firmele cu capital strãin au un management slab şi cã toate firmele româneşti sunt mult mai performante decât firmele strãine. Firmele româneşti ajung sã facã mult mai mult profit şi sã plãteascã mult mai mult impozit pe profit decât firmele strãine. Se pare cã e o problemã pe care trebuie sã o decelãm şi sã o rezolvãm pentru cã şi numãrul de angajaţi pe care îl au firmele româneşti depãşeşte cu mult pe cel pe care îl au firmele cu capital strãin. Avem 2 milioane de angajaţi la firmele cu capital românesc faţã de 1,2 milioane la cele cu capital strãin”, a mai spus Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.