Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Avocatul Poporului trebuie să joace ”un rol mai puternic” în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În România ultimilor ani au fost înregistrate grave derapaje în ceea ce priveşte independenţa justiţiei”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, după votarea Avocatului Poporului.

Potrivit acestuia, Avocatul Poporului trebuie să aibă ”un rol cât mai activ în această dezbatere publică care, din păcate, a fost deformată, distorsionată, s-a încercat discreditarea”.

”Cred că, dacă România vrea să fie cu adevărat o ţară democratică şi o ţară liberă în care cetăţenii să poate trăi neîngrădit, fără ca să existe atmosfera care a domnit în ultimii ani o atmosferă de gen big brother, de supraveghere, de teroare, cătuşe, justiţie televizată, cred că trebuie că Avocatul Poporului să joace un rol mai puternic în perioada care urmează”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că o cunoaşte bine pe Renate Weber, iar aceasta îşi va îndeplini pe deplin rolul.

”O cunosc pe doamna Renate Weber de foarte mulţi ani, ştiu care este activitatea profesională a domniei sale, este un cunoscut activist pentru drepturile omului şi cred că este în mod firesc să fie tentată să se aplice mai multe această componentă, dar sunt absoluţi convins că îşi va îndeplini în totalitate toate atribuţiile, prerogativele pe care le conferă legea în privinţa exercitării mandatului de Avocat al Poporului”, a mai spus Tăriceanu.

Renate Weber este noul Avocat al Poporului, fiind votată, miercuri, de Parlament. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.