Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că aşteptarea sa este să se refacă alianţa dintre PSD şi liberali, adică USL, punctând că liberalii sunt cei din ALDE, alianţă care, odată formată, să revină la putere, în replică, fostul premier Victor Ponta afirmând că o astfel de iniţiativă este mai mult decât corectă şi binevenită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O iniţiativă mai mult decât corectă şi binevenită - tocmai pentru că este 7 mai, data în care în 2012 Guvernul USL a început efortul de reconstrucţie a ţării!”, a scris Victor Ponta comentând propunerea făcută de către Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declarase mai devreme că aşteptarea sa este să se refacă alianţa dintre PSD şi liberali, adică USL.

"Un astfel de Guvern nu mai poate continua şi aşteptarea mea şi aşteptarea dumneavoastră bănuiesc este ca alianţa solidă dintre social-democraţi şi liberali pe care cu toţii aţi votat-o, USL, să se refacă între PSD şi ALDE şi să câştigăm alegerile parlamentare de la finele acestui an pentru a relua cursul bun al guvernării din ultimii trei ani, întrerupt din păcate de guvernarea Cioloş - Iohannis", a declarat Tăriceanu, în cadrul unui discurs susţinut la lansarea candidaţilor ALDE Galaţi la alegerile locale.

Ulterior, Tăriceanu, a adăugat, într-o conferinţă de presă, că el crede că "românii s-au lămurit pe deplin ce înseamnă guvern tehnocrat", iar formula eficientă este cea a alianţei dintre PSD şi ALDE care să revină la putere.

"Eu cred că românii s-au lămurit pe deplin ce înseamnă guvern tehnocrat şi nu vor mai dori să refacă această experienţă. De aceea, cred şi privesc cu optimism alegerile locale şi consider că alegerile locale vor fi o pregătire cum e şi firesc pentru alegerile generale de la finele acestui an, iar eu cred că formula care s-a dovedit a fi eficientă pentru cetăţeni şi în planul politicilor economice şi în planul politicilor sociale, alianţa dintre PSD şi liberali să revină la putere; sigur că acum liberalii suntem noi, după cum, de altfel, sunteţi şi în măsură să constataţi", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost prezent, sâmbătă, la Sala Sporturilor din Galaţi, la evenimentul de lansare a candidaţilor ALDE Galaţi la alegerile locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.