Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că DNA l-a informat că nu au existat vreun proces verbal de redare, după ce telefonul i-a fost pus sub ascultare în anul 2014, afirmând că nu a găsit „nimic relevant” în dosarul său şi se întreabă dacă nu cumva alţii au beneficiat de pe urma acelor interceptări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu numai în 2014 am avut telefonul sub ascultare, în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, l-am avut pus sub ascultare şi în 2012 când au fost campaniile electorale şi referendumul pentru suspendarea preşedintelui de atunci. Şi nu ştiu dacă nu am şi astăzi telefonul pus sub ascultare”, a declarat Tăriceanu.

El spune că DNA, la solicitarea lui, i-a comunicat că nu există procese verbale de redare.

„Am cerut, în urma comunicării pe care mi-a făcut-o DNA, că am fost monitorizat cu atenţie timp de patru luni în anul 2014, am cerut procesele verbale de redare a acestor convorbiri. Am primit comunicarea pe 18 ianuarie şi am cerut imediat legal procele verbale de redare şi am primit un răspuns de la DNA că nu există procese verbale de redare. Patru luni de zile am fost ascultat cu grijă şi nu numai ascultat că mandatul iniţial prevedea şi localizare şi fotografiere ca în final să nu existe procese verbale de redare”, a explicat el.

Tăriceanu spune că, prin acele interceptări, DNA nu a găsit „nimic relevant” în dosarul său, iar, în condiţiile în care în acea perioadă era candidat la alegerile prezidenţiale, se întreabă dacă nu cumva alţii au beneficiat de pe urma acelor interceptări.

„Ca să vă explic ce înseamnă lucrul acesta, că nu au găsit nimic relevant în legătură cu dosarul în care au făcut cercetări în ceea ce mă priveşte. Eu îmi pun întrebarea în 2014 eram înscris în cursa electorală, eram candidat la alegerile prezdenţiale, nu există cumva riscul ca aceste informaţii să fi avut alţi beneficiari, în afară de DNA care să spunem era beneficiarul legal? Au existat alţi beneficiari în afară de DNA în legătură cu aceste informaţii pe care le-a obţinut SRI la vremea respectivă?”, a mai spus preşeditnele Senatului.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.