Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre chemarea lui Vasile Dîncu în Parlament, în urma declaraţiilor privind Ucraina că în opinia sa este o declaraţie scoasă din context, dintr-o explicaţie mai amplă pe care acesta a dat-o. Despre USR, Oprea a spus că este partid de opoziţie şi are acest instrument de a chema ministrul în Parlament, dar ”dacă face mult zgomot nu înseamnă că are dreptate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu aş extrage dintr-un context chiar şi o declaraţie a ministerului Apărării, pentru că nu este corect. Este binecunoscută susţinerea pe care România o are pentru efortul ucraineilor, faptul că poporul român a impresionat întreaga lume, i-am primit în case, a fost o emulaţie şi lucrul acesta a fost recunoscut de toate ţările şi a pus România acolo unde îi este locul, pe harta lumii. Eu spun că este vorba de context”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD. 

Ştefan Radu Oprea a precizat că este impoetant efortul pe care îl fac ucrainenii în acest moment şi se vede că au rezultate consistente în ultima perioadă, ceea ce dă speranţă întregii luni.

”Suntem afectaţi, consecinţele războiului le simţim cu toţii, de la preţul petrolului, inflaţie, oricare european şi cetăţean al lumii îşi doreşte la un moment dat ca acest conflict să înceteze. Sunt probleme globale pe care le generează acest conflict şi cu toţii ne dorim să se încheie la un moment dat, dar cu victoria categorică şi clară a ucrainenilor”, a mai spus el. 

Despre demersul USR de a-l chema în Parlament pe ministrul Vasile Dîncu pentru a-şi explica declaraţia, Oprea a arătat că ”este un partid în Opoziţie şi sigur că folosesc toate instrumentele parlamentare, sunt într-o procedură parlamentară pe care o pot iniţia”.

”Faptul că fac mult zgomot nu înseamnă că au şi dreptate. Nu cine strigă mai tare are întotdeauna dreptate ci argumentele trebuie să îţi aducă dreptatea de partea ta. Sunt convins că niciun ministru PSD nu are vreo teamă de a merge la ora guvernului sau în Parlament, au fost de fiecare dată pentru că este un exerciţiu democratic”, a arătat el. 

El a continuat: ”Cunoscându-l pe domnul ministrul Dîncu, cred că este o declaraţie scoasă din context, dintr-o explicaţie mai amplă pe care domnia sa a făcut-o”. 

Întrebat dacă Vasile Dîncu aresusţinere în PSD, Ştefan Radu Oprea a precizat că a avut astăzi BPN, Consiliu Politic, şi ”niciodată nu a fost discutat un astfel de subiect”.

El le-a catalogat despre ”chestiuni de bârfă” şi a dat asigurări că ”niciodată nu a fost un astfel de subiect de remaniere a unui ministru PSD”. 

Grupul USR din Camera Deputaţilor a depus o solicitare la Biroul permanent pentru ca ministrul Apărării Vasile Dîncu să fie chemat la „Ora Guvernului”, pentru a oferi explicaţii cu privire la declaraţiile recente prin care amplifică propaganda rusească şi aduce prejudicii parteneriatelor României cu UE şi NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.