Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat în plenul Senatului că drona românească este un proiect în care crede şi a identificat foarte multe companii româneşti care au produse foarte performante. Oprea a arătat că are discuţii cu miniştrii Apărării şi Cercetării, cum pot face ca acest proiect să devină realitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă ne uităm pe industria cu capital privat, vom observa că producem gama de muniţie standard vechi şi standard NATO, în toate fabricile, că avem memorandumuri în cinci dintre companii să avem angajări suplimentare şi vom ajunge cu unele din fabrici să lucrăm în patru schimburi, 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Aceasta este ţinta”, a spus ministrul la Ora Guvernului.

Ştefan Radu Oprea a mai spus că ”suntem prezenţi în lanţurile de aprovizionare pe produs finit, pe toate calibrele, inclusive pe calibrele mari, la muniţie”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Armata română este dotată cu Piranha, fabricată în România şi sunt multe proiecte pe care le discutăm împreună cu Ministerul Apărării”, a mai arătat Oprea.

Ministrul s-a referit şi la drona românească.

”Despre drona românească, da, este un proiect în care cred, este un proiect în care am identificat foarte multe companii româneşti care au produse foarte performante şi vom reuşi împreună cu ministerul Apărării şi ministerul Cercetării să aducem acest proiect al dronei româneşti mult mai aproape”, a subliniat Ştefan Radu Oprea, arătând că discută cu colegii lui din Guvern cum pot face ca acest proiect să devină realitate în România”, a spus Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.