Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, l-a atacat, într-un mesaj postat pe Facebook, pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, pentru modul în care a fost făcută liberalizarea pieţei de energie. ”Cine uită, nu merită (...) Nu merită respectul şi nici aprecierea noastră”, a transmis social-democratul. În replică, deputatul liberal Grabriel Avrămescu i-a transmis senatorului PSD:”Poate vă e teamă că românii nu uită că sunteţi urmaşii şi continuatorii lui Dragnea, care a pus pe butuci ţara asta”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a postat, miercuri seară, un text pe Facebook, în care arată cum actualul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a făcut parte din primul Guvern Orban, cel care prin modificarea OUG 114 a permis din ianuarie 2021 liberalizarea pieţei de energie.   

”Citez din Nicolae Iorga: «cine uită, nu merită» Cine uită efectele liberalizării haotice, nu poate să găsească soluţii pentru a proteja populaţia şi economia românească. De aceea, nu merită respectul şi nici aprecierea noastră”, a scris Ştefan Radu Oprea.  

Acesta a apreciat că s-a întâmplat un lucru foarte bun, Statele Unite ale Americii vor finanţa împrumutul pentru construirea reactoarelor 3 şi 4.  

”Termenul de finalizare este 2030. Dar în 2027 reactorul 1 va intra în revizie tehnică, ceea ce înseamnă că vom pierde 700 MW energie injectată în bandă în sistemul energetic naţional. Întrebarea simplă este ce punem în loc până în 2030?”, a mai scris Ştefan Radu Oprea, postând o fotografie cu un grafic ce arată data de la care s- a permis liberalizarea pieţei de energie electrică, cu menţiunea ”executată de Virgil Popescu".  


 

Liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a reacţionat  la postarea social-democratului, reamintindu-i că PSD este partidul care a fost condus de Liviu Dragnea, dar şi de Ion Iliescu, care nu i-a permis Regelui Mihai al României să intre în ţară în 1994, ţinându-l pe scara avionului. 

”Purtătorul de vorbe al pesede citează din Iorga! Cine uită, nu merită! Adică, dacă românii uită, nu merită să fie conduşi de elita roşie politică, administrativă, economică şi socială?  Sau poate vă e teamă că românii nu uită că sunteţi urmaşii şi continuatorii lui Dragnea, care a pus pe butuci ţara asta?”, a scris Avrămescu.  

Acesta a apreciat că, dacă discuţia a ajuns la faza de citate din români celebri, se impune un citat din Regele Mihai.  

”Şi, dacă tot suntem la partea de citate, vă ofer un citat din Regele Mihai al României (domnul acela pe care l-aţi ţinut pe scara avionului şi nu l-aţi lăsat să vină în ţară de teamă să nu vă alunge românii): «Sunt disensiuni, pentru că, după toată această perioadă, oamenii nu mai pot să se unească şi să gândească împreună. Nu este neapărat un pericol, ci o dificultate pe care o avem, pentru că, mai demult, datorită educaţiei, oamenii erau solidari. Sistemul însă i-a schimbat în rău. Acum, oamenii trec cu vederea lucruri care înainte ar fi fost inacceptabile. De aceea, disensiunile, indisciplina, lipsa solidarităţii fac ca lucrurile să fie greu de făcut» E suficient de clar?", mai scrie pe pagina sa de Facebook deputatul Gabriel Avrămescu. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.