Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, consideră că două zile de vot în diaspora e o chestiune cât se poate de normală, el explicând că în ţară poţi să te duci şi într-un kilometru să votezi, în timp ce, în diaspora, e posibil să ai situaţii să mergi zeci, dacă nu sute de kilometri până la prima secţie de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Transporturilor a fost întrebat în conferinţa de presă ce părere are de organizarea în diaspora a două zile de vot, la alegerile europarlamentare.

”Eu ştiu că şi acum cinci ani a fost la fel, dacă nu mă înşel, nu văd de ce să nu fie şi acum. E o chestiune cât se poate de normală. E o diferenţă, aici poţi să te duci şi într-un kilometru să ajungi la secţia de votare şi să poţi vota, pe când în diaspora e posibil să ai situaţii să mergi zeci, dacă nu sute de kilometri până la prima secţie de votare”, a spus Grindeanu.

”S-ar putea ca pe parcursul a 24 nici măcar 24 de ore, vreo 15 ore cât e procesul de vot, să nu reuşeşti, vorbim de sute de kilometri, şi atunci o chestiune de acest tip nu văd de ce n-ar putea fi făcută, absolut corect, mai ales că a fost făcută şi în urmă cu 5 ani”, a mai spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.