Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi premierul Nicolae Ciucă sunt politicienii cu cea mai mare cotă de încredere, conform unui sondaj Avangarde, în timp ce Klaus Iohannis şi George Simion se regăsesc la jumătatea topului - care numără 15 nume - şi au aceeaşi cotă de neîncredere, 65%. Dacian Cioloş, Ludovic Orban, Nicuşor Dan şi Florin Cîţu sunt pe ultimele poziţii ale clasamentului, care se încheie cu Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este pe primul loc în topul încrederii, cu o cotă de 39%, 45% spunând că nu au încredere în el.

Pe locul al doilea este premierul Nicolae Ciucă, în care au încredere 30% dintre cei chestionaţi, în timp ce procentul celor care nu au încredere este de 50%.

Ei sunt urmaţi, în ordine, de Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Emil Boc şi Sorin Grindeanu, care este la egalitate cu Mihai Tudose din punct de vedere al încrederii, ambii având o cotă de 24%.

Klaus Iohannis, în care au încredere 20% dintre cei chestionaţi, este pe locul 8, iar pe poziţia a 9-a este liderul AUR, Geroge Simion, cu un procent de 18% al celor care au încredere în el. 65% dintre repondenţi spun că nu au încredere în actualul preşedinte, acelaşi procent fiind înregistrat şi în cazul lui George Simion.

Lista este continuată de Dacian Cioloş, Ludovic Orban, Nicuşor Dan şi Florin Cîţu, iar ultimul pe listă este fostul lider PSD Liviu Dragnea, cu o cotă de încredere de 8%, la egalitate cu Cîţu, dar cu un procent mai mare al celor care nu au încredere în el.

Sondajul a fost realizat în perioada 20.01.2022 –31.01.2022, prin metoda CATI (telefonic), pe un eşantion de 903 subiecţi,  reprezentativ pentru populaţia adultă (18 ani şi peste) la nivel naţional. Eroarea maximădeeşantionare, la un nivel deîncredere de95%, estede+/-3,4%

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.