Tinerii stagiari din Programul de Internship al Guvernului României au avut ocazia de a intra în rolul membrilor Executivului şi de a cunoaşte parcursul oricărei decizii la acest nivel, în cadrul simulării unei şedinţe pregătitoare şi a unei şedinţe de Guvern. Acest program se va încheia pe 9 septembrie a.c.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După cele câteva săptămâni în care au fost implicaţi în diverse activităţi la instituţii guvernamentale, participanţii la acest program de pregătire au venit cu propuneri de proiecte, pe care le-au analizat în detaliu în cadrul acestor evenimente desfăşurate la Palatul Victoria, arată comunicatul de presă al Executivului.

Prezent la eveniment, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, a subliniat importanţa implicării tinerilor în procesele decizionale, pentru o Românie mai prosperă şi mai dinamică şi i-a felicitat pe participanţi pentru maturitatea, responsabilitatea şi capacitatea de analiză de care au dat dovadă pe parcursul discuţiilor şi a programului de stagiu.

„Sunt convins că aţi învăţat lucruri interesante în cadrul acestui Program de Internship şi vă încurajez ca atunci când veţi fi în situaţia de a opta pentru un drum în viaţă să aveţi în vedere şi o carieră în sectorul public”, a declarat Abrudean care a subliniat şi importanţa pe care deciziile luate de Executiv o au pentru întreaga societate şi pentru fiecare român.

La cele două şedinţe de simulare a reuniunilor guvernamentale organizate pentru tinerii stagiari din Programul de Internship al Guvernului României au participat, de asemenea, Mihnea Drumea, secretar general adjunct al Guvernului, şi Victoria Stoiciu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului şi coordonator al Programului, mai arată sursa citată..

Programului de Internship al Guvernului României se încheie pe 9 septembrie.

În cele aproape două luni ale stagiului, cei 150 de tineri înscrişi la ediţia de anul acesta au fost implicaţi efectiv la activităţi desfăşurate în cadrul guvernului, ministerelor şi altor instituţii şi au participat la dezbateri, mese rotunde, sesiuni de training şi workshop-uri tematice.

Programul de Internship al Guvernului României a debutat în 2013, iar în prezent 1.425 de tineri fac parte din reţeaua de alumni a Programului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.