Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis i-a acuzat pe parlamentarii USR, la dezbaterea moţiunii simple în plenul de luni împotriva ministruui Sănătăţii, că nivelul discursului la care s-au coborât deputaţii acestui partid este „unul abject”, iar limbajul pe care l-au folosit aceştia este „extrem de ruşinos”. Deputatul PSD a adăugat că USR a reproşat că premierul Marcel Ciolacu nu a fost la dezbaterea din plen, chiar dacă niciun prim-ministru nu a fost niciodată prezent la nicio moţiune simplă împotriva unui ministru, însă preşedintele USR Cătălin Drulă, semnatar al moţiunii, a absentat la rândul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dragi colegi de la USR, ar trebui să vă fie ruşine pentru ziua de astăzi, pentru că nivelul abject la care s-a coborât, nivelul de maidan la care unul din cei doi vorbitori pe care grupul l-a desemnat astăzi a ajuns în discurs este extrem de ruşinos. Şi mai ruşinos este că nu vă acuz pentru faptul că un individ a luat cuvântul şi a bătut câmpii pe aici, vă acuz pentru faptul că la finalul intervenţiei domniei sale l-aţi aplaudat. Ce Dumnezeu era de aplaudat la prostiile şi inepţiile pe care acest individ le-a proferat de la tribuna Parlamentului? Stimaţi colegi, pe vremuri despre USR se ştia în Parlament un lucru, şi anume faptul că USR minte cu talent. Inventaţi tot felul de poveşti, le construiaţi, dar aveau o coerenţă, chiar dacă erau minciuni. Să vii să vorbeşti de la tribuna Parlamentului de faptul că nu e Ciolacu prezent în sală, niciun prim-ministru nu a fost niciodată prezent la nicio moţiune a unui ministru, că nu e treaba lui să fie aici, în timp ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, semnatar al moţiunii, e absent”, a explicat Alfred Simonis, luni în plenul Camerei unde a fost dezbătută moţiunea simplă a Opoziţiei împotriva ministrului Sănătăţii.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a mai spus că parlamentarii USR au adus atacuri la persoană care nu au nicio legătură cu subiectul moţiunii simple.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Ce fel de logică are să vorbeşti despre familie, despre atacuri la persoană, despre nişte mizerii fără sens la o moţiune care putea să aibă o logică şi o coerenţă şi o dezbatere sănătoasă? Nu înţeleg, să vorbeşti de declaraţia de avere a unui ministru în timp ce preşedintele tău de partid a vândut nişte acţiuni cumpărate cu 1.000 de euro, le-a vândut cu două milioane de euro în timp ce era ministru şi voi vorbiţi de declaraţii de avere. Nu numai că nu are nicio noimă, dar v-aţi pierdut vâna aia pe care o aveaţi la începuturi în Parlament. Dragii mei, să fii userist şi să vorbeşti despre sănătate înseamnă ori să fii masochist, ori să te comporţi ca un asasin care te întorci de fiecare dată să îţi vezi victima la locul crimei. Voi chiar nu aveţi dreptul moral să deschideţi gura pe sănătate. În timpul guvernării dumneavoastră zeci de mii de suflete s-au pierdut în pandemie şi voi vorbiţi de sănătate. Sub voi România a numărat peste 500 de morţi pe zi, sub voi românii mureau arşi în spitale sau în TIR-uri improvizate prin curţile spitalelor, sub voi românii erau scoşi pe tărgi în toiul nopţii şi aruncaţi pe stradă ca nişte animale”, a afirmat Simonis.

Camera Deputaţilor a dezbăbut moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Moţiunea simplă este intitulată „Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”.

Textul moţiunii a fost citit, la începutul şedinţei de către deputatul USR Tudor Pop. Votul va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Opoziţia îi reproşează ministrului Sănătăţii că a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Marele specialist Rafila a făcut ţăndări Planul Naţional de Combatere a Cancerului, fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici. Şi-a dovedit nepăsarea totală faţă de sănătatea românilor şi prin refuzul de a elabora, timp de aproape doi ani, normele de aplicare a legii „Stop nosocomiale!”, a mai transmis USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.