Liderul AUR George Simion a declarat, duminică la Iaşi, cu ocazia prezentării candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare, că nu înţelege de ce a fost necesară „umilinţa” Schengen pentru România, în condiţiile în care 11 state europene vor acum să modifice acordul de liberă trecere între statele Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, George Simion a declarat, la evenimentu AUR de la Iaşi în care au fost prezentaţi candidaţii la europarlamentare, că românii nu sunt cetăţeni de mâna a doua a Europei, el precizând că românii vor reacţiona la „umilinţa” Schengen.

„Astăzi, 11 ţări din Uniunea Europeană îşi doresc să modifice sau să suspende acordul de liberă trecere între statele UE. Actori importanţi, pornind din Italia până în Belgia şi Olanda, ai spaţiului Schengen, vor ca acest acord să fie revizuit. Şi atunci, de ce umilinţa Schengen, de ce a trebuit să fim călcaţi în picioare de foste capitale imperiale şi nimeni de la Bruxelles, Berlin sau Paris să reacţioneze? (…) Mesajul nostru către Europa: nu suntem ruda săracă! Nu suntem cetăţeni de mâna a doua. Cred că ne confundaţi. Este dreptul nostru să fim cetăţeni egali cu toţi ceilalţi cetăţeni europeni. Umilinţa Schengen pe care ne-aţi dat-o voi o să fie plătită scump”, a spus George Simion.

La evenimentul AUR de la Iaşi au participat aproximativ 200 de persoane, fiind prezentaţi candidaţii partidului la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Printre cei care vor figura pe lista AUR se numără Cristian Terheş, actual europarlamentar, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu, actorul Mugur Mihăescu, Ramona Ioana Bruynseels, fostă candidată la alegerile prezidenţiale din 2019, şi avocatul Gheorghe Piperea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.