Deputatul Silviu Dehelean afirmă pe Facebook că USR solicită introducerea cât mai urgentă pe ordinea de zi a Senatului şi adoptarea iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei “Fără penali în funcţii publice”. El precizează că e obligatoriu să fie revizuităConstitutia, aşa cum a fost solicitarea celor peste un milion de români şi nu doar în cazul alegerii preşedintelui, ci pentru toate funcţiile elective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Fără penali˝ în funcţia de preşedinte al României a primit astăzi votul Camerei Deputatilor şi merge la promulgare. Nu pot candida persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive cu închisoare. Este o primă victorie a voastră, a celor care au semnat iniţiativa ˝Fără penali˝. Aţi reuşit să vă impuneţi voinţa în faţa vechii clase politice care se consideră deasupra cetăţenilor”, a scris deputatul USR. 
 
El precizează că ”aşa se schimbă România, u chiar cu viteza şi amplitudinea pe care ne-o dorim, dar se schimbă şi doar prin voinţa voastră, a cetăţenilor”. 
 
”Noi, USR, am fost purtătorii acestui mesaj venit din societate şi ne-am asumat această bătălie cu privilegiile şi pentru o ţară ca afară unde politicienii nu sunt deasupra oamenilor ci sub ei ca să-i servească, cu cinste şi profesionalism. Totuşi, pentru a evita capcanele şi tertipurile folosite de vechea clasă politică în strânsă colaborare cu o Curte Constituţională politizată, nu e suficient, ba chiar e riscant, să modificăm doar legea”, precizează deputatul membru în comisia juridică.
 
Dehelean arată că ”e obligatoriu să revizuim Constitutia, aşa cum a fost solicitarea celor peste un milion de români şi nu doar în cazul alegerii preşedintelui, ci pentru toate funcţiile elective”.
 
”USR solcită introducerea cât mai urgentă pe Ordinea de zi a Senatului şi adoptarea iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei “Fără penali în funcţii publice”, mai spune deputatul USR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.