Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, vineri, că România este printre primele şapte state membre ale UE care au primit deja a doua plată din PNRR. El a adăugat că ţara noastreă a absorbit deja, cu această plată, 9 miliarde de euro, însemnând peste 30% din suma totală ce ni se cuvine prin acest mecanism, 29 de miliarde euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România, printre primele 7 state membre UE care au primit deja a doua plată din PNRR. Sunt foarte bucuros că România a primit astăzi încă 2,76 miliarde de euro de la Comisia Europeană prin Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă. În calitate de co-raportor al Parlamentului European privind acest mecanism, obiectivul meu principal a fost tocmai acesta: să adoptăm în timp util o legislaţie europeană care să permită absorbţia adecvată a fondurilor alocate României şi celorlalte state membre”, a scris Siegfried Mureşan, vineri pe Facebook.
 
El a mai spus că „este a doua plată pe care o primim pentru finanţarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”.
 
„România se numără printre cele 7 state membre ale Uniunii Europene care au primit deja a doua plată pentru PNRR şi printre cele 18 state care au primit cel puţin o tranşă de bani. Cu această plată, România a absorbit deja 9 miliarde de euro, adică peste 30% din suma totală ce ni se cuvine prin acest mecanism (29 de miliarde de euro). Pentru decontarea celei de-a două tranşe, România a trebuit să implementeze reforme şi investiţii importante, precum adoptarea legii decarbonizării, dezvoltarea resurselor umane în domeniul sănătăţii, modernizarea infrastructurii sistemului de învăţământ şi promovarea turismului şi culturii”, a mai precizat Mureşan. 
 
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat, vineri, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, respectiv peste 2,7 miliarde de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.