Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan estimează că reuniunea Consiliului European, aflată în desfăşurare la Bruxelles, se va încheia cu acordarea statutului de state-candidate la aderarea la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina. Siegfried Mureşan crede că nu va exista blocaj din partea Ungariei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Deciziile privind extinderea UE se iau în unanimitate. Cred că reuniunea Consiliului European se va încheia cu acordarea statutului de state-candidate pentru aderarea la UE Republicii Moldova şi Ucrainei”, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan pentru News.ro. 
 
Întrebat dacă premierul Ungariei Viktor Orban ar putea bloca demersul de aderare pentru cele două state, Siegfried Mureşan a răspuns: ”Nu cred că va exista blocaj din partea Ungariei. Sunt recunoscător pentru votul dat de colegii maghiari în favoarea rezoluţiei pe Republica Moldova şi Ucraina din Parlamentul European. Dacă europarlamentarii partidului de guvernământ din Ungaria (FIDESZ) au votat în favoarea rezoluţiei din parlamentul European, o fac în strânsă legătură cu guvernul de la Budapesta”. 
 
Parlamentul European a votat joi o rezoluţie în care cere Consiliului European acordarea statutului de stat-candidat pentru aderarea la UE Ucrainei şi Republicii Moldova. Rezoluţia a fost adoptată cu 526 de voturi ”pentru” din 588 exprimate. 
 
Întrebat când ar putea adera la UE, efectiv, Republica Moldova şi Ucraina, Sigfried Mureşan a precizat: ”Nimeni nu poate da o dată. Durata procesului de aderare va depinde foarte mult de disponibilitatea de reformare şi modernizare a autorităţilor de la Chişinău şi Kiev. Dacă Republica Moldova va susţine ritmul reformelor aşa cum l-a început actualul guvern pro-european, cred că negocierilor vor merge repede”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.