Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre raportul APCE şi recomandarea de a se ţine cont de recomandarea Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei, că ”ar fi motiv de panică doar dacă Guvernul ar avea intenţia de a nu ţine cont şi şi-ar fi declarat intenţia de a nu ţine cont de aceste recomandări. El a precizat că nu a văzut nicio poziţionare a ministrului Justiţiei în care să spună negru pe alb că nu va ţine cont şi firesc ar fi ca Ministerul Justiţiei şi Parlamentul României, când vor ajunge la forma finală a legii, să ţină cont de acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raportul APCE este important însă nu este motiv să intrăm în panică, deoarece Guvernul a anunţat intenţia de a ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO. Acest raport al APCE este firesc, recomandarea din acest raport de a ţine cont de ceea ce spune Comisia de la Veneţia este de asemenea firească. Din câte ştiu, intenţia Guvernului României, şi acest lucru l-am văzut public, este de a ţine cont de toate recomandările Comisiei de la Veneţia şi dacă va ţine cont de ele, totul va fi bine”, a spus Siegfried Mureşan. 

Europarlamentarul PNL a precizat că ”normal este ca Guvernul să ţină cont şi aşteptarea tuturor este ca Guvernul să ţină cont de ele”.

”Acest raport ar fi motiv de panică doar dacă Guvernul ar avea intenţia de a nu ţine cont şi şi-ar fi declarat intenţia de a nu ţine cont de el, atunci ar fi motiv de panică pentru că situaţia ar fi cu totul alta. Contează să ţinem cont şi convingerea mea este că forma finală a legilor justiţiei va ţine cont de această recomandare. Eu nu am văzut nicio poziţionare a ministrului Justiţiei în care să spună negru pe alb că nu va ţine cont şi firesc ar fi ca Ministerul Justiţiei şi Parlamentul României, când vor ajunge la forma finală a legii, să ţină cont”, a mai spus Siegfried Mureşan. 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) apreciază, în ultimul raport, progresele făcute de România în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei.

Cu toate acestea, instituţia remarcă o serie de preocupări, între care libertatea şi pluralismul mass-mediei, incluziunea cetăţenilor romi şi hotărârile neexecutate ale Curţii Europene a Drepturilor Omului şi face o mulţime de recomandări, între care respectarea părerilor Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO. În plus, APCE cere deplină transparenţă privind contractele presă-partide.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.