Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, miercuri, că pe PNRR suntem 9 state membre ale UE care până acum am primit prefinanţarea şi două tranşe, astfel că România se află în prima treime a clasamentului. ”Sperăm să ne menţinem”, a adăugat Mureşan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe PNRR suntem 9 state membre ale UE care până acum am primit prefinanţarea şi două tranşe, doar nouă suntem. Şase au primit şi cea de a treia tranşă, majoritatea au pimit doar prefinanţarea, unele nici pe aceea. Deci suntem între primele nouă state, la PNRR, suntem în prima jumătate, prima treime a clasamentului. Sperăm să ne menţinem”, a spus europarlamentarul PNL în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că urmează să vină banii pe noul exerciţiu financiar, 2021-2027, unde acum începem să îi absorbim, pentru că până acum, prioritatea tuturor statelor a fost să absoarbă banii din exerciţiul trecut, care altfel puteau fi pierduţi.

”Rata de absorbţie va fi între 90 şi 95%, mai aproape de 95%. Probabil vom pierde între unul sau două miliarde, din 45 de miliarde cât am primit” a spus Mureşan despre absorbţia fondurilor europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.