Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat luni pachetul de amendamente la Bugetul Uniunii Europene (UE) din 2024, în forma propusă de deputatul european Siegfried Mureşan, anunţă eurodeputatul. În calitate de negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul UE de anul viitor, Mureşan a propus un pachet de amendamente bugetare care prevede creşteri de alocări pentru tinerii fermieri, pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru Programul de burse de studiu „Erasmus+”. Pachetul de amendamentele votat aseară prevede, totodată, mai multe fonduri pentru Programul European pentru Sănătate „EU4Health”, pentru buna funcţionare a Parchetului European, precum şi pentru întărirea graniţelor Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În calitate de negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul UE de anul viitor, Siegfried Mureşan a propus un pachet de amendamente bugetare care prevede creşteri de alocări pentru tinerii fermieri, pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru Programul de burse de studiu „Erasmus+”. Totodată, Siegfried Mureşan solicită, în amendamentele depuse, creşterea alocărilor pentru Instrumentul de Vecinătate şi Instrumentul de Pre-Aderare, ceea ce va duce la un mai mare sprijin financiar pentru Ucraina şi Republica Moldova, state candidate la Uniunea Europeană, se precizează în comunicat. 
 
”Pachetul votat astăzi este rezultatul a aproximativ 1.200 de amendamente la acest buget pe care le-am negociat în ultimele luni cu comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu grupurile politice şi cu colegii eurodeputaţi, în mod individual. M-am asigurat că pachetul de amendamente pe care l-am depus cuprinde marea parte a propunerilor primite din partea colegilor şi răspunde, în acelaşi timp, nevoilor oamenilor şi realităţii din teren. Vestea bună este că Bugetul UE din 2024, în valoare de aproximativ 190 de miliarde de euro, cuprinde suficiente fonduri pentru a finanţa priorităţile tradiţionale ale Uniunii, precum Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, din care România primeşte majoritatea fondurilor europene nerambursabile şi care vor fi foarte importante pentru ţara noastră anul următor”, spune Siegfried Mureşan. 
 
Eurodeputatul afirmă că, ăn plus, vor să crească sprijinul pentru fermieri, mai ales pentru tinerii fermieri, dar şi pentru micii întreprinzători din Europa, fiindcă ambele categorii au fost puternic afectate de consecinţele războiului din Ucraina.
 
”Propunem creşterea alocărilor pentru bursele «Erasmus+» fiindcă vrem ca studenţii din România şi din toată Uniunea Europeană să beneficieze de cât mai mult sprijin atunci când studiază în străinătate, mai ales în contextul inflaţiei ridicate din ultimii ani. Vrem, de asemenea, să creştem sprijinul financiar pentru Ucraina şi Republica Moldova, state candidate la Uniunea Europeană şi ţările care au avut cel mai mult de suferit din cauza războiului declanşat de Rusia la graniţele noastre”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după votul din Comisia pentru bugete. 
 
Pachetul de amendamentele votat aseară prevede, totodată, mai multe fonduri pentru Programul European pentru Sănătate „EU4Health”, pentru buna funcţionare a Parchetului European, precum şi pentru întărirea graniţelor Uniunii Europene. 
 
Nu în ultimul rând, în pachetul de amendamente votat sunt respinse tăierile bugetare propuse de Consiliul Uniunii Europene.
 
”Încă din primăvară, când am fost desemnat raportor general pentru Bugetul UE din 2024, am spus că avem nevoie de creşteri bugetare anul viitor, nu de tăieri. Avem nevoie de mai multe fonduri fiindcă avem noi priorităţi de finanţat, mai ales în contextul războiului din Ucraina, al creşterii inflaţiei şi al crizei energetice cu care ne-am confruntat. Tocmai de aceea, respingem tăierile propuse de Consiliu fiindcă acestea nu ţin cont de realităţile din teren. În plus, propunem creşteri la liniile bugetare care au cea mai mare nevoie de finanţare”, a mai spus deputatul european Siegfried Mureşan. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.