Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, miecuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că se vorbeşte din 2005 de reducerea dependenţei de gezul rusesc, însă, din păcate, unele state membre, împotriva voinţei UE, au făcut contracte bilaterale cu Federaţia Rusă, Germania în primul rând, iar asta ne costă în momentul de faţă. Siegfried Mureşan a mai precizat că în prezent putem rezista cu actualele rezerve, însă este nevoie să se găsească alternative la gazul rusesc, pentru iarna următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentarul PNL a afirmat că încă din 2005  vorbim de reducerea dependenţei energetice de gazul rusesc, dar, din păcate, unele state UE, împotriva voinţei UE, au făcut contracte bilaterale cu Federaţia Rusă prin care şi şi-au sporit dependenţa, Germania în primul rând”. 

Siegfried Mureşan a arătat că mai întâi au construi gazoductul Nord Stream I, care este în funcţiune de aproximativ 10 ani, acum l-au construit pe al doilea, Nors Stream II, care nu va intra în funcţiune.

”Deşi noi ne-am propus, de la nivel european dar unele state şi-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi asta ne costă”, a mai spus europarlamentarul PNL.

El a precizat că, în momentul de faţă, faptul că ne apropiem de primăvară, cu rezervele actuale putem rezista fără gaz rusesc, pe acest final de iarnă.

”Din păcate, în momentul de faţă nu avem încă alternativă pentru a trece prin iarna viitoare fără gaz din federaţia Rusă”, a menţionat Siegfried Mureşan, precizând că este  clar că trebuie să se facă tranziţia către energia verde, eoliană şi solară, care nu ne face dependenţi, iar pentru România o alternativă este şi energia nucleară, fiind necesare investiţii la centrala de la Cernavodă.

O altă sursă alternativă de gaz o reprezintă, potrivit europarlamentarului PNL, gazul lichefiat pe care îl putem aduce de oriunde, din sudul Mediteranei sau SUA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.