Peste 500 sute de persoane s-au strâns, joi seară, în Piaţa Mare din municipiul Sibiu într-un protest organizat faţă de modificarea codurilor penale. La aflarea veştii că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat ”La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!”. Aproximativ 300 de ieşeni au ieşit în stradă şi în Piaţa Unirii din Iaşi, cerând demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul de joi seară era anunţat încă de miercuri, iar sibienii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş încă de la ora 18.00.

La aflarea sentinţei pronunţate de Curtea Supremă în dosarul în care Liviu Dragnea era judecat pentru fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu, protestatarii au aplaudat îndelung.

„DNA, te vom apăra!” şi „Ole, ole! S-a făcut justiţie!”, au scandat manifestanţii. 

Protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat ”La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea”.

Sibienii au obţinut autorizaţie din partea Primăriei Sibiu pentru marş, acesta urmând să se desfăşoare până la ora 22.00.

Manifestarea este denumită ”Protest şi marş cu privire la modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi efectele tergiversării Procesului Bombonica”.

Sibienii porniţi în marş pe străzile oraşului s-au oprit în faţa casei preşedintelui Iohannis: ”Iohannis nu ceda, Sibiul e de partea ta”

Numărul persoanelor care participă, joi seară, la marşul de protest din municipiul Sibiu a depăşit 2.500, manifestanţii deplasându-se pe traseul lung de zece kilometri care trece prin faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis. În faţa imobilului s-a scandat numele şefului statului, s-a intonat Imnul Naţional şi s-a strigat ”Iohannis nu ceda, Sibiul e de partea ta”.

Sibienii care au pornit în marş pe străzile oraşului au decis să parcurgă traseul lung de zece kilometri.

Au străbătut mai multe bulevarde importante ale oraşului şi au scandat lozinci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea, cerând demisia acestuia.

Pe strada Bâlea, în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis, protestatarii au strigat numele acestuia, au intonat Imnul Naţional şi şi-au arătat susţinerea pentru acţiunile şefului statului.

”Iohannis nu ceda, Sibiul e de partea ta”, ”Iohannis nu uita, Sibiul e de partea ta”, ”Rezistăm, nu cedăm” şi ”Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până vom câştiga condamnarea voastră” s-a strigat în faţa casei preşedintelui.

Marşul de la SIbiu continuă către piaţa centrală, numărul protestatarilor depăşind 2.500. 

Iaşi: Peste trei sute de persoane cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor

Aproximativ 300 de ieşeni protestează, joi seară, în Piaţa Unirii din oraş, cerând demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Oamenii au început să se adune în Piaţa Unirii începând cu ora 19.30, având steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar şi fluiere şi vuvuzele.

Protestatarii cer demisia lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, după condamnarea acestuia în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare.

Manifestanţii scandează, printre altele, ”PSD, partid de hoţi şi de mafioşi”, ”Dragnea demisia” şi ”DNA să vină să vă ia”.

Numărul protestatarilor este în creştere, iar după ora 20.30 este de aşteptat ca manifestanţii să plece în marş pe străzile oraşului.

Aproximativ 200 de oameni cer, de la Timişoara, demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat, joi seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a protesta faţă de modificarea Codului de Procedură Penală şi pentru a cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Protestul a început cu intonarea Imnului de Stat, în jurul orei 20.30, iar chemarea a fost dată pe Facebook, unde organizatorii au postat un îndemn scurt: „Un singur cuvânt: DEMISIA! Şi nu care cumva să schimbaţi legile ca să-l scăpaţi”.

Protestatarii au scandat lozinci precum „Pacat de sângele vărsat”, „Demisia” ,„Unitate”, „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”, „Anticipate” sau „Dragnea la puşcărie”. Unii dintre ei poartă steaguri tricolore.

Numărul protestatarilor este în creştere.

Marş de protest la Cluj-Napoca: ”Liviu Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta”

Aproximativ trei mii de persoane protestează, joi seară, la Cluj-Napoca, faţă de modificarea codurilor penale, cer alegeri anticipate şi demisia liderului social-dedmocrat din fruntea Camerei Deputaţilor. ”Liviu Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta” este una dintre scandările preferate ale clujenilor care au pornit în marş pe străzile oraşului.

Clujenii s-au strâns în centrul municipiului pentru a protesta faţă de modificările la codurile penale, dar şi pentru a-şi arătat susţinerea faţă de DNA.

Oamenii au aplaudat decizia magistraţilor de a-l condamna pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

”Liviu Dragnea, hoţ de meserie, tare drag ne-ai fi la puşcărie”, ”România curăţă hoţia”, dar şi ”Liviu Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta” s-a scandat în oraş.

Protestatarii au pornit apoi prin marş pe străzile oraşului, cerând demisia lui Liviu Dragnea, dar şi alegeri anticipate. Aproximativ trei mii de persoane participă la manifestare, pentru a treia seară consecutiv.

”Uniţi salvăm toată România”, ”Fără penali”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, dar şi ”Hoţii” se scandează.

Protestatarii sunt însoţiţi de mai multe echipaje de Poliţie şi jandarmi. dar nu s-au înregistrat incidente. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.