Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat miercuri, la Parlament, că ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale nu este „cu dedicaţie”, actul normativ aplicându-se şi celor care vor comite fapte penale „foarte grave”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat dacă există riscul ca OUG privind modificarea Codurilor penale să fi fost dată „cu dedicaţie”, senatorul PSD a spus că aceasta este „o simplă speculaţie”.

„Asta este o speculaţie. Nu există. Ce e aia cu dedicaţie? În primul rând că ea, dacă se aplică şi dacă va rămâne în forma actuală în aprobarea Parlamentului, ea nu va face distincţie. Se va aplica şi celor care vor comite fapte foarte grave”, a subliniat social-democratul.

În ceea ce priveşte protestele ample de marţi seara, senatorul PSD a spus că „nu numărul contează”, un om, dacă protestează, el îi respectă dreptul.

„Eu am ieşit în stradă în decembrie 89 ca să avem acest drept de a protesta. Au ieşit oameni mult mai mulţi spre exemplu în ianuarie 2012 şi nu s-a întâmplat nimic, ci doar sub presiunea străzii, la un moment dat, Boc a acceptat să-şi dea demisia dar să rămână tot un Guvern de-al lor. În 2012 au ieşit foarte mulţi oameni în stradă, multe zile la rând bătuţi de jandarmi, agresaşţi de jandarmi, de data asta nu s-a întâmplat, din fericire jandarmeria procedează corect”, a completat liderul senatorilor PSD.

Şerban Nicolae a precizat că nu numărul oamenilor care protestează ar trebui să determine vionţa românilor.

„Dacă sunt mulţi sau puţini, asta mă interesează mult mai puţin, din punctul meu de vedere nu numărul ar trebui să determine voinţa românilor. Iohannis ne spune că români sunt doar cei din stradă”, a conchis social-democratul. 

Procurorul-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, miercuri, la Europa FM, că modificarea legislaţiei penale, inclusiv prin introducerea prevederii conform căreia denunţul este valabil doar şase luni de la comiterea faptei sesizate, va afecta dosarele de terorism, de trafic de droguri, precum şi pe cele de mare violenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.