Senatul l-a numit, în plenul de luni, prin vot secret cu buletine de vot pe Liviu Jicman în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, iar Mirel Taloş şi Attila Weinberger în poziţia de vicepreşedinţi, cât şi 14 membri în Consiliul de conducere al ICR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Jicman a fost propus pentru funcţie de grupul parlamentar al PNL. 

De asemenea, cei propuşi de către grupurile parlamentare şi numiţi pentru Consiliul de conducere al ICR sunt:Cei şapte membri propuşi de grupurile parlamentare pentru Consiliul de conducere al ICR şi numiţi de plen sunt: Gabriela Alexandrescu propus de PNL, Andras Demeter propus de UDMR, Andrei Dîrlău - AUR, Dragoş Neamu - USR, Emil Pantelimon - PNL, Dumitru Preda şi Valeriu Şuşnea ambii propuşi de PSD.

Institutul Cultural Român este organizat şi funcţionează ca autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar, conform legii 356/2003.

Conducerea operativă a institutului este asigurată de un preşedinte, cu rang de ministru, ajutat de doi vicepreşedinţi, cu rang de secretar de stat, numiţi şi revocaţi în/din funcţie de plenul Senatului, cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, la propunerea Biroului permanent.



Mandatul membrilor Consiliului de conducere este de 4 ani, cu posibilitatea reînnoirii, potrivit actului normativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.