Senatul a votat miercuri, cu 94 de voturi ”pentru” şi o abţinere, în calitate de for decizional, protocolul de aderare a Finlandei şi Suediei la NATO. Preşedintele interimar al forului legislativ, Alina Gorghiu a declarat că suntem printre primele state membre ale Alianţei care au ratificat acest act important pentru securitatea Euro-Atlantică. Extinderea NATO e soluţia pentru pace şi stabilitate în Europa, România ştie asta, a mai spus Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Extinderea NATO e soluţia pentru pace şi stabilitate în Europa. România ştie asta. Astăzi, Senatul României, cameră decizională, a votat protocolul de aderare a Finlandei şi Suediei la NATO. Astfel, suntem printre primele state membre ale Alianţei care au ratificat acest act important pentru securitatea Euro-Atlantică!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. 
 
Ea a arătat că ”NATO este cea mai de succes alianţă politico-militară din istorie, iar asta se datorează valorilor pe care le promovează şi caracterului său profund defensiv”.
 
”Noi clădim tot ce Federaţia Rusă încearcă să distrugă: dreptul naţiunilor de a-şi alege propriul destin, protejarea drepturilor omului, democraţia şi libertatea!”, mai spune Gorghiu. 
 

Senatul a fost convocat de către conducerea forului legislativ în sesiune extraordinară, miercuri de la ora 14.00, pentru a vota mai multe proiecte de lege.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.