Senatul prin platforma Senat Junior este, de joi, gazda proiectului Asociaţiei Amprenta de Bine - „Treptele Drepturilor Copiilor – Fiţi responsabili şi lăsaţi doar Amprente de Bine!”. Astfel, scara care duce la loja invitaţilor în plenul Senatului, şi care este intens utilizată de copiii invitaţi, a fost personalizată cu 20 de drepturi dotate cu QR coduri, mai arată comunicatul de presă al forului legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, scanarea acestora face trimitere la cele două platforme digitale de informare: www.senatjunior.ro şi www.amprentadebine.ro/trepte unde copiii, cadrele didactice şi părinţii pot găsi materiale educaţionale, jocuri şi fişe de lucru despre Senat, puterea legislativă, drepturi şi responsabilităţi.
 

Senatul României a lansat Grupul de prietenie copii – senatori, platforma de dialog deschis cu cei mici, deschizând astfel săptămâna dedicată conştientizării drepturilor copiilor. Şedinţa de plen a Senatului s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor Boardului Copiilor UNICEF, în cadrul aceleiaşi serii de evenimente care celebrează Ziua internaţională a drepturilor copiilor.  

„Drepturile copiilor trebuie cunoscute şi trebuie respectate de noi toţi. Este sarcina noastră să facem eforturi în acest sens“, a precizat Alina Gorghiu, preşedinta interimară a Senatului, potrivit sursei menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.