Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind instituirea premiului naţional „Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură. Camera Deputaţilor este for decizional pe iniţiativa legislativă a Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Se instituie premiul naţional «Ambasador Mihnea Constantinescu», pentru recunoaşterea meritelor deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”, conform proiectul de lege adoptat de către senatori.

Premierul naţional „Ambasador Mihnea Constantinescu” este acordat de către ministrul Afacerilor Externe, anual, în data de 13 decembrie.

Cuantumul premiului naţional Ambasador Mihnea Constantinescu este echivalentul în lei a 10.000 euro.

Premiul poate fi acordat unui beneficiar o singură dată.

„Pentru acordarea premiului naţional „Ambasador Mihnea Constantinescu“ sunt luate în considerare numai activităţile sau acţiunile deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură derulate/întreprinse în anul precedent acordării acestuia”, mai indică sursa citată.

Senatul a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Criteriile de acordare a premiului naţional „Ambasador Mihnea Constantinescu“ şi regulamentul pentru acordarea acestuia se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor externe.

Sumele necesare pentru acordarea premiului naţional „Ambasador Mihnea Constantinescu“, inclusiv cheltuielile ocazionate de organizarea festivităţii de premiere, se prevăd şi se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe, aprobat potrivit legii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.