Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind înfiinţarea fondului de asistenţă tehnică şi financiară pentru dezvoltare destinat autorităţilor publice locale din Republica Moldova. Propunerea legislativă urmează să fie votată de Camera Deputaţilor, for decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea fondului de asistenţă tehnică şi financiară destinat autorităţilor publice locale din Republica Moldova.

Pachetul financiar pentru operaţionalizarea fondurlui, în perioada 2022-2025, este în cuantum de 10.000.000 euro, în preţuri curente, cu posibilitatea de suplimentare prin hotărâre a Guvernului.

Totodată, un cuantum de minumum 3% din valoarea angajată în cadrul proiectului va fi folosită de beneficiar pentru realizarea măsurilor de informare şi publicitate ale proiectului în Republica Moldova, cu evidenţierea contribuţiei financiare a României, atât în perioada de realizare, cât şi ulterior.

Valoarea maximă admisă a unui proiect este de 100.000 euro, în preţuri curente, iar contribuţia proprie minimă a beneficiarului este de 5% din valoarea minimă angajată în cadrul proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.