Senatul a adoptat, luni, ca prim for sesizat, proiectul de lege prin care este instituit 2024 ca Anul Avram Iancu, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la naşterea revoluţionarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot organiza sau sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii şi activităţii lui Avram Iancu. Instituţiile amintite pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor, în limita alocărilor bugetare aprobate”, prevede propunerea legislativă iniţiată de către deputatul PNL Florin Roman.

„Considerăm oportună şi necesară promovarea unei iniţiative privind instituirea anului 2024 ca anul Avram Iancu, precum şi orice alte propuneri legislative menite să contribuie la consolidarea rezilienţei coeziunii dintre cetăţenii români”, argumentează liberalul în expunerea de motive a iniţiativei legislative. 

Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.