Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege prin care 14 iunie este instituită ca „Ziua naţională a marinarilor salvatori”. Propunerea legislativă merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform expunerii de motive, în argumentarea soluţiilor legislative preconizate, este specificat faptul că „operaţiunile de salvare a navelor şi a vieţii omeneşti în pericol pe mare sunt printre cele mai dificie şi mai complete operaţiuni pe care le desfăşoară (...) La data de 14 iunie 1933 ia fiinţă, sub preşedinţia Majestăţii Sale, Regele Carol al II-lea al României «Societarea de Salvare a Naufragiaţilor», cu baza în portul Constanţa”.

Senatul a adoptat propunerea legislativă, miercuri, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.