Ziua Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite a fost marcată de Ambasada României în Statele Unite printr-un semn grafic în inima capitalei americane, The Mall, anunţă ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

25 reprezintă numărul anilor de când funcţionează Parteneriatul Strategic, iar numărul este realizat prin aşezarea pe iarbă a zeci de steguleţe ale României şi Statelor Unite ale Americii. 

"Parteneriatul nostru bilateral a devenit robust şi multidimensional, a fost în aceşti 25 de ani un reper esenţial pentru drumul României către o democraţie consolidată şi rămâne un pilon esenţial al politicii noastre externe", a scris ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru. 

Pe 11 iulie 1997, a fost lansat Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, iar ambasada României în SUA a marcat această zi şi prin lansarea unui website dedicat relaţiei bilaterale. 

Website-ul poate fi accesat la adresa www.romania-usa.ro şi conţine materiale foto şi video inedite, care, potrivit lui Andrei Muraru, au valoarea unor documente istorice. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.